flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд призначив покарання звягелянину, який вчинив розбій на заправці

24 жовтня 2024, 11:45

Досудовим розслідуванням встановлено, що 23.03.2024 р. близько 06:37 год ранку 30-річний звягелянин, перебуваючи у стані наркотичного сп’яніння, прийшов до АЗС “WOG” і, тримаючи у руці складний ніж, пригрозив оператору АЗС та заволодів п’ятнадцятьома стартовими пакетами “Водафон” вартістю 2100 грн. Того ж дня чоловік, перебуваючи в приміщенні автостанції, розбив скло у вітрині кіоску та проник всередину, звідки викрав мобільний телефон вартістю 3400 грн.

Оцінивши всі досліджені докази, суд кваліфікував дії громадянина відповідно до ч. 4 ст. 187 КК України як умисні дії, які виразилися у нападі з метою заволодіння чужим майном (розбій), поєднаним із погрозою застосування насильства небезпечного для життя чи здоров’я особи, яка зазнала нападу, вчиненому в умовах воєнного стану, та відповідно до ч. 4 ст. 185 КК України як умисні дії, які виразилися у таємному викраденні чужого майна, вчиненими повторно в умовах воєнного стану та поєднаними з проникненням в інше приміщення.

Суд визнав зловмисника винним у вчиненні інкримінованих йому кримінальних правопорушень та згідно з ч. 1 ст. 70 КК України шляхом поглинення менш суворого покарання більш суворим остаточно призначив покарання у виді 8 років позбавлення волі із конфіскацією майна.

 

 

 

Пресслужба Новоград-Волинського міськрайонного суду Житомирської області