flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

7 років позбавлення волі: суд ухвалив вирок звягелянину за придбання та зберігання з метою збуту особливо небезпечних психоторопних речовин

28 серпня 2024, 14:45

23.08.2024 Новоград-Волинський міськрайонний суд Житомирської області ухвалив вирок чоловіку, якого визнав винним у незаконному придбанні та зберіганні з метою збуту особливо небезпечних психотропних речовин, вчинених повторно, в особливо великих розмірах.

Суд встановив, що 25-річний уродженець Луганської області, діючи умисно, з корисливих мотивів, отримував через ТОВ «Нова пошта» наркотичні засоби та психотропні речовини в зіп-пакетах та, у подальшому, виконуючи роль кур`єра, фасував та збував шляхом приховування у вигляді «закладок» для їх подальшого отримання покупцями. Виконавши дії, спрямовані на розкладку «закладок», за допомогою власного мобільного телефону та всесвітньої мережі «Інтернет», через мессенджер «Telegram» повідомляв про зазначені місця розташування наркотичних засобів та психотропних речовин у вигляді надіслання зображень геолокацій, з метою подальшої передачі інформації покупцям, за що отримував прибуток від збуту у вигляді попередньо обумовленої оплати.

При затриманні працівникам поліції в зловмисника виявлено та вилучено 162 згортки, які згідно з висновком експерта, містили у своєму складі особливо небезпечну психотропну речовину, обіг якої заборонено – PVP (1-феніл-2-піролідин-1-іл пентан-1-он), масою 42,5861 г., що є особливо великими розмірами.

При призначенні покарання, суд врахував щире каяття обвинуваченого та активне сприяння розкриттю злочину. За вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч.2 ст.307, ч.3 ст.307 КК України та на підставі ст.69, ч.1 ст.70 суд призначив покарання у виді 7 років позбавлення волі з конфіскацією всього особистого майна.

Пресслужба Новоград-Волинського міськрайонного суду Житомирської області