flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Смертельна ДТП — вирок суду

28 червня 2024, 08:59

Новоград-Волинський міськрайонний суд проголосив вирок у справі відносно жительки Донецької області, яку визнано винною у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 286 КК України, як порушення правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило смерть потерпілого.

З матеріалів обвинувального акта відомо, що 07.01.2024 р. близько 16:00 год 39 річна жінка керувала технічно справним автомобілем та, будучи неуважною, не врахувала дорожньої обстановки і допустила наїзд на пішохода, який переходив проїзну частину по нерегульованому пішохідному переході. Внаслідок вказаної ДТП 71-річний чоловік отримав тяжкі тілесні ушкодження, які мають прямий причинний зв’язок з настанням смерті.

Потерпілі та їх представник в судовому засіданні не наполягали на суворому покаранні обвинуваченої та відмовилися від цивільного позову, оскільки обвинуваченою відшкодовано завдані збитки в повному обсязі.

Суд призначив донеччанці покарання у виді 4-х років позбавлення волі без позбавлення права керувати транспортними засобами. Відповідно до ст. 75 КК України суд ухвалив звільнити засуджену від відбування покарання з випробуванням з встановленням іспитового строку терміном на 2 роки. Згідно з ст. 76 КК України на засуджену покладено такі обов’язки: періодично з’являтися для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації; повідомляти уповноважений орган з питань пробації про зміну місця проживання, роботи або навчання. Крім того, стягнути з жінки в дохід держави судові витрати за проведення експертиз в сумі 18 174,72 грн.

 

Пресслужба Новоград-Волинського міськрайонного суду Житомирської області