flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд призначив покарання 30-річному уродженцю рф, який вчинив сексуальне насильство відносно малолітньої

31 травня 2024, 08:59

З обвинувального акта відомо, що 17.07.2022 р. 30-річний уродженець російської федерації, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, побачив раніше незнайому йому малолітню дівчинку та, переконавшись що вона сама, наздогнав її та запропонував провести додому, на що дитина відповіла відмовою, однак, незважаючи на це, лиходій пішов з нею. Невдовзі без добровільної згоди малолітньої злочинець почав вчиняти активі насильницькі дії сексуального характеру, не пов’язані із проникненням в тіло потерпілої. Дівчинка кричала та чинила опір, що в подальшому допомогло їй вирватися з обіймів насильника і втекти.

Досудовим слідством встановлено, що лихочинець раніше судимий за зґвалтування, грабіж та розбій.

Дії громадянина кваліфіковано згідно з ч. 4 ст. 153 КК України, як будь-які насильницькі дії сексуального характеру, не пов’язані із проникненням в тіло іншої особи (сексуальне насильство), вчинені щодо особи, яка не досягла чотирнадцяти років, незалежно від її добровільної згоди.

Суд призначив насильнику покарання у виді 7 років позбавлення волі та ухвалив включити інформацію про засудженого до Єдиного реєстру осіб, засуджених за злочини проти статевої свободи та статевої недоторканості малолітньої особи і стягнути з кривдника на користь потерпілої 30 000 грн моральної шкоди.

 

 

Пресслужба Новоград-Волинського міськрайонного суду Житомирської області