flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Дев’ять років позбавлення волі — суд визнав винним звягелянина в крадіжці та умисному вбивстві

16 квітня 2024, 13:40

Розглянувши кримінальне провадження у відкритому судовому засіданні, суд встановив, що 27.06.2022 обвинувачений перебуваючи в у під’їзді багатоповерхівки, побачив велосипед «BTWIN Elops 4 City bike», який спустив на подвір’я, сів на нього та поїхав у невідомому напрямку, чим спричинив потерпілому матеріальної шкоди на суму 2371 грн. 67 коп.

В подальшому 16.11.2023 зловмисник, перебуваючи у квартирі за місцем свого проживання в м.Звягель, вживав алкогольні напої спільно зі знайомим, під час чого між ними на грунті особистих неприязних відносин виник конфлікт. Чоловік накинув мотузку ззаду на передню поверхню шиї товариша та став зі значною силою здавлювати органи шиї петлею із мотузки, спричиняючи механічну асфіксію, утримуючи потерпілого до тих пір поки останній не впав на підлогу без ознак життя. Після цього, обвинувачений, перемістив труп зі своєї квартири на сходинкову площадку у даному ж під’їзді будинку та повідомив сусідів про випадкове виявлення ним трупа у даному місці.

Призначаючи покарання, суд врахував, що обвинувачений скоїв особливо тяжкий злочин у стані алкогольного сп′яніння, що обтяжує покарання. При цьому чоловік вину визнав та активно сприяв розкриттю кримінального правопорушення. До набрання вироком законної сили обвинувачений перебуватиме під вартою.

 

Пошук судових рішень по вказаному провадженню можна здійснити в ЄДРСР за номером 285/3360/22.

Пресслужба Новоград-Волинського міськрайонного суду Житомирської області