flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд ухвалив стягнути з чоловіка витрати на лікування потерпілої на користь КНП “Звягельська багатопрофільна лікарня” у сумі понад 116 тис. гривень

05 лютого 2024, 14:13

 

До суду звернувся прокурор з позовом у якому просив стягнути з особи, яка вчинила ДТП, витрати на лікування потерпілої від злочину. Позов обґрунтовано тим, що правопорушник, керуючи технічно справним автомобілем та перевищуючи максимально дозволену швидкість, здійснив наїзд на пішохода. Внаслідок дорожньо-транспортної пригоди жінка отримала тілесні ушкодженні середньої тяжкості за ознакою тривалого розладу здоров’я.

Кримінальне провадження закрито у зв’язку з примиренням винного з потерпілим.

Згідно з довідкою КНП “Звягельська багатопрофільна лікарня” потерпіла перебувала на стаціонарному лікуванні 39 ліжко-днів. При цьому фактичні витрати комунального підприємства склали 122 759 грн.

Також слід зазначити, що за вказаний пролікований випадок Національною службою здоров’я України за договором про медичне обслуговування населення за програмою медичних гарантій профінансовано 6686,22 грн.

Отже, різниця в сумі витрат за пролікований випадок потерпілої складає 116 072,78 грн.

Оскільки лікування відбувалося у комунальному медичному закладі, прокурор вбачав необхідність захисту інтересів держави в порядку цивільного судочинства.

Новоград-Волинський міськрайонний суд задовольнив позовні вимоги прокурора та ухвалив стягнути на користь Комунального некомерційного підприємства “Звягельська багатопрофільна лікарня” Звягельської міської ради витрати на лікування потерпілої від кримінального правопорушення у сумі 116 072 грн 78 коп.

 

Пресслужба Новоград-Волинського міськрайонного суду Житомирської області