flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Колегією суддів проголошено вирок у справі щодо замаху на вбивство 2-х осіб

03 жовтня 2023, 12:52

Новоград-Волинський міськрайонний суд визнав винним 57-річного чоловіка в незакінченому замаху на вбивство щодо 2-х осіб та в незаконному поводженні зі зброєю, — ч. 2 ст. 263, ч. 3 ст. 15, п. 1 ч. 2 ст. 115 КК України, та призначив йому покарання у виді позбавлення волі строком на 10 років, крім того, частково задовольнив цивільний позов потерпілої про відшкодування моральної шкоди в розмірі 200 000 тисяч гривень.

Суд встановив, що 10 березня 2023 року житель м. Звягеля, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, в’їхав у паркан сусідів, через що ті викликали поліцію. Працівники правоохоронних органів склали відносно правопорушника протокол за статтею 130 КУпАП за керування автомобілем в стані алкогольного сп’яніння та за статтею 173 КУпАП за дрібне хуліганство, оскільки він висловлювався нецензурною лайкою в бік потерпілих. Того ж дня, у вечірню пору доби, обвинувачений взяв ніж та пішов до будинку сусідів. Йому відчинила двері одна з жінок. В цей час чоловік наніс їй 13 ударів по тулубу та верхнім кінцівкам, заподіявши тяжкі тілесні ушкодження небезпечні для життя. Згодом, не припиняючи своїх дій, зловмисник наніс удар ножем у тулуб дочці потерпілої, заподіявши їй тяжкі тілесні ушкодження. Тим часом потерпіла почала чинити опір та виштовхала чоловіка з будинку і зачинила двері, завдяки чому злочинець не вчинив усіх дій, які вважав необхідними для доведення кримінального правопорушення до кінця.

Під час допиту свідки підтвердили всі вищезазначені події, однак сам обвинувачений вину визнав частково: наніс тілесні ушкодження потерпілим, але вбивати їх не хотів.

Обставиною, що обтяжує покарання є вчинення кримінального правопорушення особою, яка перебуває у стані алкогольного сп’яніння.

 

Пресслужба Новоград-Волинського міськрайонного суду Житомирської області