flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Повідомлення про виклик до суду : Волосатова Геннадія Анатолійовича

14 лютого 2018, 16:08

 

Справа № 285/539/18

провадження № 2-а/0285/52/18

У Х В А Л А

про відкриття скороченого позовного провадження у справі

14 лютого 2018 року                                                                     м. Новоград-Волинський

 

            Суддя Новоград-Волинського міськрайонного суду  Житомирської області Мозговий В.Б., розглянувши матеріали позовної заяви Управління Державної міграційної служби України в Житомирській області (місцезнаходження: 10008, Житомирська область, м. Житомир, вул. Пушкінська, 44) в особі територіального підрозділу Новоград-Волинський районний сектор Управління Державної міграційної служби України в Житомирській області (місцезнаходження: 11701, Житомирська область, м. Новоград-Волинський, вул. Шевченка, 15) до громадянина Російськї Федерації Волосатова Геннадія Анатолійовича (місце перебування: 11703, Житомирська область, м. Новоград-Волинський, вул. Рокосовського, 23, кв. 51) про примусове видворення та затримання з метою ідентифікації та забезпечення видворення за межі території України, -

ВСТАНОВИВ:

Позивач звернувся до суду із позовом про видворення відповідача за межі території України та його затримання з метою ідентифікації та забезпечення видворення за межі території України.

Відповідно до ч. 2 ст. 288 КАС України адміністративні справи за позовними заявами центрального органу виконавчої влади, що забезпечує реалізацію державної політики у сфері міграції, його територіальних органів і підрозділів, органів охорони державного кордону або Служби безпеки України про примусове видворення іноземців та осіб без громадянства за межі України розглядаються судом за обов'язкової участі сторін у десятиденний строк з дня подання позовної заяви.

Адміністративні справи з приводу затримання іноземців або осіб без громадянства розглядаються судом у день подання відповідної позовної заяви (ч.15 ст. 289 КАС України)

Позовна заява відповідає вимогам ст.ст. 160, 161 КАС України, підлягає розгляду в порядку адміністративного судочинства за правилами спрощеного позовного провадження, підсудна Новоград-Волинському міськрайонному суду Житомирської області, підстав для відмови у відкритті провадження у справі, залишення позовної заяви без руху та її повернення немає.

У відповідності до ч.1 ст. 269 КАС України у справах, визначених ст.ст. 288, 289 КАС України, заявами по суті справи є позовна заява та відзив на позовну заяву (відзив).

Подання заяв по суті справи є правом учасників справи.

Виходячи із вищенаведеного, вважаю, що слід відкрити провадження у даній адміністративній справі, призначивши справу до розгляду в судовому засідання по суті.

Керуючись ст.cт.12, 171, 257, 268, 269, 288, 289 КАС України, суд, -

УХВАЛИВ:

Прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження у адміністративній справі за позовом Управління Державної міграційної служби України в Житомирській області в особі територіального підрозділу Новоград-Волинський районний сектор Управління Державної міграційної служби України в Житомирській області до громадянина Російськї Федерації Волосатова Геннадія Анатолійовича про примусове видворення та затримання з метою ідентифікації та забезпечення видворення за межі території України.

Справу розглядати за правилами спрощеного позовного провадження.

Призначити судове засідання у приміщенні Новоград-Волинського міськрайонного  суду Житомирської області (місцезнаходження - вул. Івана Франка, 31, м. Новоград-Волинський, Житомирська область, 11701) на 14 лютого 2018 року о 16 год. 30 хв.

Негайно повідомити сторін про дату, час та місце розгляду справи по суті.

Справа розглядатиметься судом у складі судді Мозгового Володимира Борисовича одноособово.

Роз’яснити відповідачу його право до початку розгляду справи по суті подати відзив на позовну заяву. Відзив на позовну заяву має відповідати вимогам ст. 162 КАС України. У разі якщо відповідач виявить бажання скористатися своїм правом на подання відзиву, то одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду, він повинен направити копію відзиву та доданих до нього документів позивачу на адресу зазначену в даній ухвалі. У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами.

Розяснити учасникам справи, що у відповідності до ч. 3 ст. 268 КАС України, неприбуття у судове засідання учасника справи, повідомленого відповідно до положень цієї статті, не перешкоджає розгляду справи у судах першої та апеляційної інстанцій.

Сторони можуть отримати інформацію щодо даної справи в мережі Інтернет за веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі Судової влади України –  http://court.gov.ua/fair/.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Ухвала щодо відкриття провадження у справі з порушенням правил підсудності може бути оскаржена в апеляційному порядку.

Апеляційна скарга на ухвалу суду подається протягом п'ятнадцяти днів з дня її проголошення. Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини рішення (ухвали) суду, або розгляду справи у порядку письмового провадження, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення.

Згідно п.п. 15.5 п. 15 Перехідних положень КАС (від 03.10.2017 року) апеляційна скарга подається учасниками справи до Житомирського апеляційного адміністративного суду через Новоград-Волинський міськрайонний суд.

 

Суддя                                                                                                            В.Б. Мозговий