flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд ухвалив вирок відносно військовозобов’язаного, який ухилився від військового обліку після попередження територіального центру комплектування та соціальної підтримки

24 квітня 2024, 16:29

Згідно з матеріалами кримінального провадження, 27-річний звягелянин, будучи військовозобов'язаним відповідно до ст. 37 Закону України «Про військовий обов'язок і військову службу» та зобов'язаним стати на військовий облік відповідно до абзацу 8 п.2 ч. 1 ст. 37 Закону України «Про військовий обов'язок і військову службу», 28 лютого 2024 року був належним чином попереджений про кримінальну відповідальність та отримав під особистий підпис попередження від начальника Звягельського районного центру комплектування та соціальної підтримки про необхідність прибуття у термін до 01.03.2024 для уточнення військово-облікових даних.

У свою чергу, чоловік за відсутності поважних причин, не прибув у визначений попередженням термін до районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, про причини неприбуття не повідомив.

Суд кваліфікував дії обвинуваченого за ч. 1 ст. 337 КК України як ухилення військовозобов’язаного від військового обліку після попередження, зробленого відповідним керівником територіального центру комплектування та соціальної підтримки та призначив покарання у виді штрафу в розмірі 500 неоподатковуваних мінімумів громадян, що становить 8500 грн.

 

Пресслужба Новоград-Волинського міськрайонного суду Житомирської області