flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Призначено покарання кермувальнику, якого дев’ять разів суд позбавляв права керування транспортними засобами

22 квітня 2024, 13:13

Відповідно до ст. 129-1 Конституції Украни судове рішення є обов’язковим до виконання.

Статтею 13 Закону України «Про судоустрій і статус суддів» визначено, що судові рішення, які набрали законної сили, є обов'язковими до виконання всіма органами державної влади, органами місцевого самоврядування, їх посадовими та службовими особами, фізичними і юридичними особами та їх об'єднаннями на всій території України.

Відповідно до матеріалів справи, в період часу з листопада 2017 року до 12 квітня 2023 року постановами суду дев’ять разів обвинувачений визнавався винним у вчиненні адміністративних правопорушень, передбачених ст.130 Кодексу України про адміністративні пправопорушення - керування транспортними засобами або суднами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції. Окрім того, працівниками Звягельського РВП ГУНП в Житомирській області на кермувальника складено понад 10 протоколів за ст.122, ст.122-2, ст.126 КУпАП.

Систематичне вчинення дій, спрямованих на умисне невиконання рішень суду, якими правопорушника позбавлено права керування транспортними засобами, кваліфіковано за ч.1 ст.382 КК України.

16 квітня 2024 року суд ухвалив вирок та призначив обвинуваченому покарання у виді 2 років позбавлення волі. Відповідно до ст. 75 КК України особу звільнено від відбування призначеного покарання з випробуванням строком на 1 рік.

 

 

Пресслужба Новоград-Волинського міськрайонного суду Житомирської області