flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд ухвалив рішення про повернення двох неповнолітніх дітей

18 квітня 2024, 08:39

13.09.2023 31-річна мешканка Звягельського району звернулась до суду з позовом про повернення неповнолітніх доньки та сина, які були відібрані згідно із рішенням Новоград-Волинського міськрайонного суду Житомирської області від 25.01.2021, без позбавлення батьківських прав. В обґрунтування позову зазначила, що опікуном дітей було призначено бабу дітей. За згодою опікуна діти з червня 2021 року і на даний час проживають з нею, де їм створено всі належні умови для проживання, навчання, відпочинку та розвитку.

Відповідно до акта обстеження житлово-побутових умов позивачки, в будинку створені необхідно умови для проживання та розвитку дітей. Стосунки в сім’ї доброзичливі, побудовані на взаємоповазі. Виконавчим комітетом сільської ради затверджено висновок органу опіки та піклування про доцільність повернення дітей в сім’ю матері, оскільки вона не була позбавлена судом батьківських прав, має позитивні характеристики з місця проживання, привела до належного стану житловий будинок, забезпечила умови комфортні для проживання дітей, тому орган опіки та піклування вважає доцільним повернути неповнолітніх дітей у біологічну сім’ю матері .

Врахувавши всі обставини, а також висновок органу опіки та піклування, про те, що причини, які стали підставою для відібрання дітей у позивачки, відпали, 02.04.2024 суд ухвалив рішення про повернення позивачці дітей, які були відібрані за рішенням суду.

 

Пресслужба Новоград-Волинського міськрайонного суду Житомирської області