flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Кривднику, який до смерті побив свого знайомого, обрали запобіжний захід

10 квітня 2024, 11:13

До суду звернувся слідчий з клопотанням, в якому просив застосувати щодо 40-річного звягелянина запобіжний захід у вигляді нічного домашнього арешту.

Своє клопотання слідчий обґрунтував тим, що 07.02.2024 р. близько 01 год 20 хв правопорушник за місцем свого проживання: на подвір’ї, побив свого знайомого дерев’яною палицею по голові, заподіявши йому тяжкі тілесні ушкодження, які належать до тяжких тілесних ушкоджень за ознакою небезпеки для життя. Після того як кривдник припинив свої протиправні дії, потерпілий пішов до свого приятеля, де у зв’язку з отриманою травмою голови втратив свідомість і був госпіталізований. 09.02.2024 р. скривджений чоловік був переведений для подальшого лікування в м. Житомир, де 24.02.2024 р., не прийшовши до свідомості, помер.

Врахувавши всі обставини справи, суд задовольнив клопотання слідчого та постановив застосувати до лихочинця запобіжний захід у вигляді домашнього арешту до 2-х місяців в межах строку досудового розслідування. Крім того, заборонити підозрюваному залишати житло за адресою фактичного проживання у нічний час: з 22:00 год до 06:00 год. Також покласти на чоловіка наступні обов’язки:

- прибувати до слідчого, прокурора та суду за першою вимогою;

- не відлучатись з населеного пункту, в якому він проживає чи перебуває, без дозволу слідчого, прокурора або суду;

- утриматися від спілкування зі свідками у кримінальному провадженні.

 

Пресслужба Новоград-Волинського міськрайонного суду Житомирської області