flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд призначив покарання 68-річній злочинниці, яка поширювала матеріали про виправдовування збройної агресії рф проти України

05 квітня 2024, 08:50

Раніше ми писали, що 68-річна уродженка міста Звягеля через заборонену мережу “Однокласники” з власної веб-сторінки проставляла відмітки “Клас” та розміщувала публікації з виправдовуванням збройної агресії російської федерації проти України.

В одній із поширених жінкою публікацій було зображення з військовослужбовцем рф та прапором рф, яке містило текст: “Давите нацистов, ребята, без жалости”.

Дії зловмисниці кваліфіковано відповідно до ч. 2 ст. 436-2 КК України, як поширення матеріалів, у яких міститься виправдовування збройної агресії рф проти України, розпочатої у 2014 році, та до ч. 3 ст. 436-2 КК України — поширення матеріалів, у яких міститься виправдовування збройної агресії рф проти України, вчинених повторно.

Суд призначив прибічниці росії покарання у виді 5 років позбавлення волі, однак на підставі ст. 75 КК України лиходійку звільнено від відбування покарання з випробуванням з встановленням іспитового строку тривалістю 2 роки.

 

 

Пресслужба Новоград-Волинського міськрайонного суду Житомирської області