flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Повна антисанітарія в будинку, відсутність готової їжі та чистого одягу для дітей, неналежне відвідування навчальних занять та вчинення крадіжки 9-річним сином — суд покарав горе-матір

22 березня 2024, 12:07

4 березня 2024 року до суду надійшли адміністративні матеріали про ухилення 35-річної уродженки російської федерації від виконання батьківських обов’язків.

Судом встановлено, що жителька міста Звягеля ухилялася від виховання та утримання 4-х неповнолітніх дітей. Під час обстеження за місцем проживання правопорушниці встановлено, що в будинку повна антисанітарія: по кімнатах розкидане сміття, купа брудного одягу та немитого посуду, підлога нечиста; панує сморід, діти неохайні та не відвідують ліцей. Старша дитина була відсутня на заняттях з 02.02.2024 р. по 20.02.2024 р. без поважних причин. Окрім цього, 14.02.2024 р. 9-річний син горе-матері, перебуваючи в магазині “Єва”, вчинив крадіжку товару на суму близько 500 гривень.

Вищевказані порушення звягелянка вчинила повторно протягом року після накладення адміністративного стягнення, тобто вчинила правопорушення, за яке передбачена відповідальність відповідно до ч. 2 ст. 184 КУпАП.

З жінкою проведено профілактичну бесіду щодо неналежного виконання батьківських обов’язків, неналежних умов для проживання дітей, недопущення вживання алкогольних напоїв та необхідності працевлаштування.

Суд наклав на жінку адміністративне стягнення у виді штрафу у розмірі ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 1700 гривень.

 

Пресслужба Новоград-Волинського міськрайонного суду Житомирської області