flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

За вчинення ДТП молодику призначили покарання у виді 4-х місяців арешту з позбавленням права керувати транспортними засобами

20 березня 2024, 15:21

Вироком Новоград-Волинського міськрайонного суду 25-річного жителя Звягельського району засуджено до 4 місяців арешту з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк 1 рік за вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 286 КК України — порушення правил дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило потерпілому тілесні ушкодження середньої тяжкості. Крім того, суд постановив стягнути з правопорушника на користь потерпілого 30 000 грн моральної шкоди та 15 000 грн витрат на правову допомогу.

З матеріалів справи відомо, що у вечірню пору доби, рухаючись в напрямку с. Наталії, під час випередження пішохода, який рухався в попутному напрямку, водій не дотримався безпечного інтервалу, через що допустив наїзд на 53-річного чоловіка. Внаслідок ДТП пішохід отримав тілесні ушкодження у вигляді закритих переломів та закритої черепно-мозкової травми, які належать до тілесних ушкоджень середньої тяжкості за ознаками тривалого розладу здоров’я.

 

Пресслужба Новоград-Волинського міськрайонного суду Житомирської області