flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Смертельна ДТП, внаслідок якої загинуло 2 жінки, — суд ухвалив вирок

18 березня 2024, 10:57

Як вбачається з матеріалів справи, 16.11.2023 р. 30-річний житель Звягельського району, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, в нічну пору доби керував технічно справним автомобілем та допустив виїзд за межі проїзної частини, після чого транспортний засіб перекинувся на дах. Окрім водія в салоні автомобіля перебувало 4 пасажири. Внаслідок ДТП 2 жінки загинуло на місці події: мати та тітка обвинуваченого.

З матеріалів справи відомо, що правопорушника протягом 2023 року 4 рази було притягнуто до адміністративної відповідальності із застосуванням адміністративного стягнення у виді позбавлення права керування транспортними засобами.

Суд інкримінував дії громадянина відповідно до ч. 4 ст. 286-1 КК України, як порушення правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом в стані алкогольного сп’яніння, що спричинило загибель кількох осіб.

Врахувавши всі обставини справи, суд призначив лихочинцю покарання у виді 7 років позбавлення волі. Крім того, чоловіка позбавлено права керувати транспортними засобами строком на 10 років.

 

 

Пресслужба Новоград-Волинського міськрайонного суду Житомирської області