flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Містянина, який незаконно зберігав Ф-1 та погрожував вбивством своїй колишній співмешканці, засуджено до 5 років позбавлення волі

13 березня 2024, 15:56

З матеріалів обвинувального акта відомо, що 40-річний чоловік, який є уродженцем російської федерації, придбав два корпуси оборонних осколкових ручних гранат Ф-1 та підривач, який при конструктивному поєднанні з будь-яким із даних корпусів утворює бойовий припас у вигляді оборонної осколкової ручної гранати Ф-1.

В подальшому правопорушник, взявши вищезазначену гранату, прийшов до місця проживання своєї колишньої співмешканки, яка перебувала там разом зі своїм неповнолітнім сином, та, діставши гранату з кишені, лиходій витягнув чеку і почав висловлювати погрози щодо вбивства жінки. Згодом зловмисник був затриманий працівниками поліції, а гранату, яку він носив без передбаченого законом дозволу, було вилучено.

Дії злочинця кваліфіковано відповідно до ч. 1 ст. 129 КК України, як погроза вбивством за наявності реальних підстав побоюватися здійснення цієї погрози, та відповідно до ч. 1 ст. 263 КК України, як носіння, зберігання, придбання бойових припасів без передбаченого законом дозволу.

Суд призначив містянину покарання у виді 5 років позбавлення волі.

 

Пресслужба Новоград-Волинського міськрайонного суду Житомирської області