flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд ухвалив припинити право власності громадянина рф на земельні ділянки

21 лютого 2024, 14:01

З матеріалів справи відомо, що у червні 2023 року до суду звернувся керівник Звягельської окружної прокуратури в інтересах держави в особі Головного управління Держгеокадастру в Житомирській області з позовом про припинення права власності на земельну ділянку 57-річного чоловіка, який є громадянином російської федерації.

Суд встановив, що відповідач, будучи громадянином рф набув право власності на земельні ділянки відповідно до свідоцтва про право на спадщину за заповітом. Цільовим призначенням земельних ділянок є ведення товарного сільськогосподарського виробництва. Зазначимо, що відповідно до ч. 4 ст. 81 Земельного Кодексу України землі сільськогосподарського призначення, прийняті у спадщину іноземцями, а також особами без громадянства, протягом року підлягають відчуженню. Крім того, відповідач не виконав свого обов’язку здійснити відчуження земельних ділянок протягом року з дня набуття права власності.

Суд ухвалив припинити право власності на земельні ділянки громадянина рф, шляхом конфіскації та продажу на земельних торгах.

 

 

Пресслужба Новоград-Волинського міськрайонного суду Житомирської області