flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд постановив вирок у справі щодо жительки Звягельського району, яка вчинила ДТП, не маючи посвідчення водія на право керування транспортним засобом

12 січня 2024, 13:41

Досудовим розслідуванням встановлено, що 45-річна мешканка Звягельського району, не маючи посвідчення водія на право керування транспортним засобом відповідної категорії, керувала автомобілем та допустила зіткнення з гужовим возом, який рухався в попутному напрямку. Внаслідок ДТП пасажирка гужового возу отримала тілесні ушкодження у вигляді закритих переломів, які належать до тілесних ушкоджень середньої тяжкості. Також зазначено, що під час досудового розслідування обвинувачена відшкодувала потерпілій близько 40 000 гривень матеріальної та 41 000 гривень моральної шкоди.

Дії жінки кваліфіковано відповідно до ч. 1 ст. 286 КК України як порушення Правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом, що спричинили потерпілій середньої тяжкості тілесні ушкодження.

Суд призначив громадянці покарання у виді обмеження волі строком на 1 рік з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк 2 роки. На підставі ст. 75 КК України жінку звільнено від відбування покарання у виді обмеження волі з випробуванням з встановленням іспитового строку тривалістю 1 рік. Також суд частково задовольнив цивільний позов потерпілої та ухвалив стягнути з правопорушниці 10 000 гривень на відшкодування моральної шкоди.

 



Пресслужба Новоград-Волинського міськрайонного суду Житомирської області